Destinatia panourilor este atat pentru inclzirea spatiilor cat si pentru aport in plus de caldura in cazul incaperilor mai reci incalzite cu centrale termice pe gaz, lemn sau alti combustibili.

In multe cazuri sunt utilizate cu succes in demisoluri amenajate ca spatii de invatamant, cabinete sau arhive pentru ca nu favorizeaza igrasia si mentin o temperatura constanta atat la nivelul pardoselii cat si pe tavan cu o diferenta de ± 2ºC. In laboratoare unde sunt analizoare cu ciclu lung de procesare si nu sunt permise scaderi de temperatura zi/noapte sub 18°C asa cum apar datorita centralelor programabile care furnizeaza incalzirea intregului imobil si noaptea asigura doar 15°C.

DATE TEHNICE

RADIANT PANEL TIP: PLASMA GREEN ENERGY ™§LLC OREGON USA TUV GS / CE Rheinlan GERMANY

IEC/EN/NEC 505 -10 180 °C; IP: 50

Alimentare retea monofazat 230 Vac; 50 Hz ±10% nu necesita modificarea instalatiei electrice

Puteri cuprinse intre 500W si 2,5 KW

Dimensiuni: 100x40x4cm; sau 100x50x4cm.

Extraplat Durata de funcionalitate 5 -10 ore /zi in functie de pierderile de caldura ale incaperii.

Temperatura la suprafata activa: 140-190 ºC ± 10%

Termostat de ambient cu reglaj pana la +30ºC.

Tara în care este fabricat CE. Anul de lansare a modelului 2013. Anul de fabricatie 2013.

Durata Perioadei de garantie: minim 5 ani POST GARANTIE

Durata: minim 15 ani

Timp maxim de interventie:maxim 48 ore la sediul beneficiarului prin inlocuire Element activ din materiale nanocompozite de mare randament bazate pe fibre unidirectionale de carbon.

Panou fata din sticla securizata supertermoconductiva.

Rama profesionala marca Nielsen.

Elemente de fixare pe pereti verticali, inclinati sau tavan.

Suport portabil de pardosea (optional 100 RON)

Panourile climatizatoare tip plasma, din materiale nanocompozite cu nanotuburi de carbon unidirectional, difuzeaza caldura prin radiatii în infrarosu care aduc un aport insemnat sanatatii. Lungimea de unda se situeaza între 10 µm si 25 µm. Emisia de radiatii se realizeaza pe toata suprafata în mod progresiv si uniform sub forma semisferica de 180 grade fata de planul panoului.

Recomandat de AEUU (Uniunea Generala Europeana pentru Protectia Mediului). Energia electrica ajunsa la panourile termice infrarosii ale consumatorului se transforma în energie termica sub forma de radiatie termica (radiatie infrarosie) care se degaja direct în încaperile cladirii.

Radiatia infrarosie încalzeste preponderent suprafetele peretilor, tavanelor si pardoselilor cât si obiectele din încapere. O mica parte a radiatiei infrarosii e absorbita de aer. Cea mai mare parte a aerului se încalzeste indirect de la suprafetele iradiate. Este motivul pentru care de regula suprafetele încaperilor sunt mai calde.

Energia primară electrică poate fi curent electric produs din surse regenerabile sau din resurse energetice fosile sau nucleare. Nu se va aborda aici subîmpărţirea energiilor regenerabile, deoarece aceste elemente nu joacă nici un rol în viitoarea întocmire a bilanţului.

Din sursele de energie fosile şi nucleare se obţine energie electrică şi termică, cea din urmă fiind cedată de regulă mediului înconjurător sub formă de pierdere de căldură. Între uzinele electrice şi consumatori intervin mari pierderi de transport, de circa 10% din energia electrică produsă.

Energia electrică ajunsă la panourile termice infraroşii ale consumatorului se transformă în energie finală sub formă de radiaţie termică (radiaţie infraroşie) care se degajă direct în încăperile clădirii. Încălzirea directă a aerului, ca în cazul radiatoarelor, este neglijabil de mică.

Practic fenomenul de convecţie nu are loc. Radiaţia infraroşie încălzeşte preponderent suprafeţele pereţilor, tavanelor şi pardoselilor cât şi obiectele din încăpere. O mică parte a radiaţiei infraroşii e absorbită de aer, pe care îl încălzeşte. Cea mai mare parte a aerului se încălzeşte indirect de la suprafeţele iradiate. Este motivul pentru care de regulă suprafeţele încăperilor sunt mai calde.

Sistem cu radiaţii infraroşii

Pe pereţii încăperilor se vor monta, asemănător tablourilor, panouri termice cu radiaţii infraroşii pe bază de folii de rezistenţă fără masă de înmagazinare şi se vor cupla la prizele electrice existente, ţinându-se seamă de sarcina admisibilă a fiecărui circuit electric în parte.

Între panouri şi prize se vor instala întrerupătoare comandate de termostate cu radio-comandă. Radiaţia infraroşie emisă e situată în domeniul de lumini de undă ultralungi fără fracţiune vizibilă de spectru în intervalul de temperatură al sticlei supertermoconductoare securizata între 600C şi 1600C.

Capacitatea de înmagazinare termică a foliilor este într-atât de mică, încât la o scurtă atingere a acestora nu există pericol de ardere.

Schema principială :

house-diagram