enrgia-solaraUn lucru de necontestat este ca incalzitoarele cu infrarosu sunt foarte eficiente si convenabile pentru incalzire.

Primul lucru de mentionat este faptul ca energia termica de incalzire cu infrarosu si caldura produsa de soare se aseamana foarte mult. Razele infrarosii nu sunt vizibile. Sunt de culoare rosie in lumina spectrumului.

Caldura simtita pe Pamant prin infrarosu este produsa de soare. Aceste raze infrarosii au si o influenta asupra sanatatii dumneavoastra, de exemplu, imbunatatirea circulatiei sangelui, razele FAR sunt cele mai avantajoase.

Incalzitoarele prin infrarosu functioneaza silentios, eficient si fara probleme. Acestea nu ard oxigen- in incalzirea cu lemne oxigenul este ars- astfel atmosfera este una confortabila. Incalzitoarele cu infrarosu sunt foarte rentabile in domeniul incazirii. Ele furnizeaza caldura fara a consuma multa enegie.

Cum functioneaza un sistem de incalzire cu infrarosu?

In comparatie cu incalzirea clasica, cea prin infrarosu nu incalzeste aerul din zona, si nu provoaca circulatia aerului cald, ele incalzesc direct obiectele. Razele produse de un incalzitor cu infrarosu penetreaza pielea si va incalzesc. In plus, una din caracteristicile razelor infrarosii este cea de radiere spre exterior, ceea ce duce la incalzirea tuturor obiectelor din jur.

Indiferent daca zonele sunt mai mici sau mai mari, ne concentram atentia asupra scarii de incalzire. Incalzitoarele industriale sunt capabile sa incalzeasca 200 de metri patrati, cu o cantitate relativ mica de enrgie. Cele care sunt utilizate in case pot incalzi pana la 150 de metri patrati.

Incalzitoarele cu infrarosu sunt avantajoase si rentabile, dar ca regula trebuie sa stiti cum functioneaza:

– un sistem de incalzire cu infrarosu nu incalzeste aerul din zona, acest lucru fiind mai confortabil
– un sistem de incalzire cu infrarosu incalzeste ca un fascicul, caldura lovind obiectele din zona
– dupa ce obiectele s-au incalzit, razele infrarosii reflecta si in alte directii
– costuri scazute pentru producerea caldurii si eficienta

Incalzitor Dayton

Acest incalzitor prin infrarosu este potrivit in zone precum sunt garajele, depozite care necesita caldura suplimentara. Aceste zone nu sunt de obicei izolate suficient. Incalzitoarele Dayton pot incalzi orice suprafata rece, unde temperatura este destul de scazuta.