Toata lumea a aflat despre lumina infrarosie, cand au studiat luminile de unda. De asemenea s-ar putea sa fi auzit de radiatii infrarosii, tehnologie infrarosie. Sunt putini cei care inteleg ce se afla in spatele lungimilor de unda si a spectrelor de lumina, si ce se intampla cu incalzirea prin infrarosu.

Lumina infrarosie nu este vizibila, deoarece se afla dincolo de spectrum. Esenta unui sistem de incalzire cu infrarosu: caldura este un produs al luminii care este invizibil pentru ochii nostrii.

Motivul incalzirii de la un sistem cu infrarosu se datoreaza faptului ca pielea noastra si hainele absorb lumina. Este asemenea diferentei intre a sta in lumina soarelui si umbra. In momentul cand va aflati la soare lumina care va atinge lumina pielea si hainele va tin de cald, ceea ce nu se intampla si in cazul in care stati la umbra.

Eficienţa energetica

Exista mai multe tipuri de incalzire cu infrarosu. Este posibil ca lumina infrarosie sa fie directionata intr-o camera sau intr-un spatiu pentru a crea caldura. Unele radiatoare infrarosii contin trei parti care creaza caldura: becuri cu lumina infrarosie, un schimbator de caldura, si un ventilator care sufla aer pe schimbator pentru a crea caldura.

Incalzitoarele infrarosii, au diferite surse de combustibil si materiale de constructii. Exista incalzitoare pe baza de propan, gaze naturale si electrice. Unele incalzitoare sunt din ceramica, iar unele sunt portabile.

Incalzitoarele cu infrarosu au anumite specificatii şi ar trebui sa fie utilizate numai in anumite situaţii.

Aceste incalzitoare pot fi ecologice.