1. Siguranţa oferita de căldură

In China exista o traditie a vindecarii prin palme, aceasta bazandu-se pe radiatiile IR naturale. Caldura degajata este uniforma si placuta. In cazul sistemelor IR nu exista efecte daunatoare.

Radiatiile caldurii IR incalzesc tesuturile in profunzime. In cazul acestor sisteme corpul este incalzit in materie de 80% iar aerul este incalzit doar 20%, astfel consumul de energie este redus, aerul fierbinte nu mai este necesar a fi respirat.

2. Sănătate

Studiile asupra efectelor sanatatii a acestui tip de caldura au fost nenumarate in Japonia. Vindecarea prin incalzirea IR, a dus la cumpararea acestor sisteme, astfel ca in Orientul Indepartat s-au vandut peste 600.000 de sisteme.

Peste 28 de milioane de persoane s-au tratat prin caludura IR. In statele din Europa in tari precum Germania, aceste sisteme de incalzire sunt folosite de catre medici ca metoda de vindecare. Prin sistemele de caldura IR, organismul poate fi dezintoxicat de substante care ajung in corp prin hrana, alcool sau nicotina.

In China peste 40 de clinici utilizeaza radiatia IR ca metoda de reducere a durerilor.

Caldura IR are efecte de vindecare in cazul:

– crampelor musculare
– reumatismului
– artritei
– spasticismului muscular
– inflamatiilor mucoaselor

Tratamentul cu unde de căldură  se foloseşte:

– diminuarea oboselii
– curatirea pielii
– reducerea celulitei
– hipotensiunii
– reducerea efectelor negative ale campurilor electromagnetice si toxice
– diminuarea starii de nervozitate, a depresiilor si frisoanelor
– imbunatatirea memoriei
– circulatie mai buna a sangelui
– reducerea efectelor astmului bronsic asupra organismului
– vindecarea si reducerea eczemelor

Este interzisă interpretarea sau înţelegerea conţinutului ca metodă terapeutică de vindecare sau ca sfat medical, aceasta neînlocuind sfatul medicului sau tratamentele medicamentoase.

3. Costuri scăzute

Costul este format din este jumatatea cheltuielilor de exploatare si jumatate din pretul cheltuiellilor de achizitie, comparativ cu sistemele obisnuite,eliminarea dosarului(proiect,avize,autorizatii,stat la ghisee,bransamente,contoare,etc).

Recomandat de AEUU (Uniunea Generala Europeana pentru Protectia Mediului).